szerző:
hvg.hu

Soros-szervezetnek tekinti Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Magyar Helsinki Bizottságot. Ezt maga a politikus közölte egy szerdai sajtótájékoztatón, ahol több, erre vonatkozó kérdést is kapott, derült ki az MTI tudósításából.

Halász kijelentése csak azért meglepő, mert egy ellene folyó perben a bíróságon a politikus védői azzal érveltek, Halász nem tartja Soros-szervezetnek a Helsinkit, így hiába perelték be, az inkriminált nyilatkozat nem róluk szólt.

Halászt azután perelte be a Helsinki Bizottság, hogy egy tavaly áprilisi sajtótájékoztatón azt fejtegette, a Soros szervezetek az állam szervezeteitől mindig átláthatóságot követelnek, saját működésüket egyáltalán nem akarják átláthatóvá tenni, nem lehet tudni, hogy mennyi pénzből működnek, hogy kik dolgoznak nekik, és ezekre a kérdésekre nem is akarnak válaszolni.

„A Soros-szervezetek titkolóznak, ami nem pusztán kétszínű és hazug magatartás, de komolyan felvet nemzeti szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is”

- mondta akkor.

Halász az egész sajtótájékoztatót azután tartotta, hogy a Magyar Hírlap írt a témáról, a szervezetek közé sorolva a Helsinki Bizottságot is. Halász védői tehát ezt a nyilatkozatot próbálják kimagyarázni, aminek képviseltjük a szerdai sajtótájékoztatón eléggé alávágott. Mégegyszer, Halász többször elismételte, a Helsinki Bizottságot Soros-szervezetnek tartja. Kérdés, innentől mivel érvelnek majd a bíróság előtt.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!