szerző:
hvg.hu

A diáktüntetés végén harminc-negyven ember továbbindult tüntetni, őket a Vadász utcában körbezárták a rendőrök és igazoltatták őket.

A Független Diákparlament tüntetésének végén a Kossuth téren egyes tüntetők füstbombát indítottak, majd harminc-negyven ember továbbindult a tüntetésről.

©
©

Eredetileg azt mondták, a Nyugatihoz készülnek, de végül az Arany János utcai metrómegálló felé mentek a Vadász utcán.

A rendőrök utánuk futottak, egy darabig kísérték a csapatot az utcákon, majd tudósítónk beszámolója szerint a Vadász utca-Bank utca sarkánál elzárták előlük az utat mind előrefele, mind visszafele, itt egyfajta szembenállás alakult ki.

A rendőrök végül mindenkit igazoltattak. Helyszínen lévő tudósítónkat is igazoltatták, aki ugyan felmutatta a sajtóigazolványát, de azt mondták neki, megsértették a KRESZ szabályát, mert az úttesten mentek, ezért ha a kamerafelvételek alapján bebizonyosodik, hogy az úttesten vonultak, akkor eljárás indulhat ellenük. Az igazoltatottak között volt Rékasi Károly fia, Rékasi Zsigmond is, aki erről egy videót is megosztott a Facebook-oldalán.

Akiket igazoltattak, azokat a rendőrök kikísérték a körbevett területről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!