szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A diáktüntetés végén harminc-negyven ember továbbindult tüntetni, őket a Vadász utcában körbezárták a rendőrök és igazoltatták őket.

A Független Diákparlament tüntetésének végén a Kossuth téren egyes tüntetők füstbombát indítottak, majd harminc-negyven ember továbbindult a tüntetésről.

©
©

Eredetileg azt mondták, a Nyugatihoz készülnek, de végül az Arany János utcai metrómegálló felé mentek a Vadász utcán.

A rendőrök utánuk futottak, egy darabig kísérték a csapatot az utcákon, majd tudósítónk beszámolója szerint a Vadász utca-Bank utca sarkánál elzárták előlük az utat mind előrefele, mind visszafele, itt egyfajta szembenállás alakult ki.

A rendőrök végül mindenkit igazoltattak. Helyszínen lévő tudósítónkat is igazoltatták, aki ugyan felmutatta a sajtóigazolványát, de azt mondták neki, megsértették a KRESZ szabályát, mert az úttesten mentek, ezért ha a kamerafelvételek alapján bebizonyosodik, hogy az úttesten vonultak, akkor eljárás indulhat ellenük. Az igazoltatottak között volt Rékasi Károly fia, Rékasi Zsigmond is, aki erről egy videót is megosztott a Facebook-oldalán.

Akiket igazoltattak, azokat a rendőrök kikísérték a körbevett területről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen egy rendes autóipari főnök, versenypályán kínozza a saját termékét – videó

Ilyen egy rendes autóipari főnök, versenypályán kínozza a saját termékét – videó

Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid

Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet