szerző:
hvg.hu

A Klebelsberg Központ szerint „megfelelő hőmérsékletben tanulnak” a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola diákjai.

Egyetlen diáknak sem kell kabátban ülnie az órákon a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában – olvasható a Klebelsberg Központ kedd délutáni közleményében.

A Nyugat.hu írta meg: az iskolában olyan hideg volt, hogy az egyik teremben a gyerekek nagykabátban és csizmában vészelték át a tanítási időt. A szülők szerint süvít be a szél az ablakon, ezért olajradiátort és hősugárzót vittek be, illetve szigetelőcsíkot az ablakra, de ez sem segített.

Az iskola a lapnak elismerte, hogy néhány teremben valóban hideg van, ezért az érintett osztályokat máshova költöztették át, olyan termekbe, ahol legalább 21, 22 fok van. Közölték azt is: egy korábbi pályázattal már sikerült a nyílászárók 70-80 százalékát kicseréltetni, de pont a keleti oldalon maradtak meg a régiek. Most egy újabb, 90 millió forintos projekt részeként a maradék régi ablakokat is ki fogják cserélni szeptemberig – tették hozzá.

A Klebelsberg Központ keddi délutáni közleményében azt írták: az iskola 18 tanterméből 15-ben a megszokott módon folyamatos a tanítás. Az északkeleti szárny három tantermében a hideg miatt 20 fok alá esett a hőmérséklet, ezért ezekben a termekben átmenetileg szünetel a tanítás. Helyettük más, megfelelő hőmérsékletű termekben tanulnak a diákok.

A Szombathelyi Tankerületi Központ kérte a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.-t, hogy emelje meg az intézmény részére biztosított hőmennyiséget, amit hétfőn meg is tettek. A fenntartó 2018 nyarának végéig ennek a három tanteremnek az ablakait is kicseréli, így a probléma véglegesen rendeződik – ígérték.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!