szerző:
hvg.hu

Az extrém hideg miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Lesz, ahol -22 fokig süllyed majd a hőmérő higanyszála.

Az idei tél leghidegebb éjszakája valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -13 és -19 fok között alakul, de a gyengébben felhős, vastagabb hóval borított, szélvédett tájakon -22 fok is lehet szerda este.

Ami a részleteket illeti: kezdetben a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén lehet több a felhő, ott hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, majd ott is csökken a felhőzet, kiderül az ég. Az északi szél a Tiszántúl északi részén kezdetben élénk lesz, majd ott is mérséklődik a légmozgás.

Az előrejelzések szerint a csütörtök sem épp tavaszra emlékeztető idővel indít, a hajnali óráktól ugyanis délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet, késő délutántól pedig egyre több helyen valószínű ismét havazás. Északkeleten egész nap túlnyomóan napos időre lehet számítani, de egyáltalán nem lesz meleg, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindenhol -2 és -7 fok között alakul majd.

Péntek hajnaltól már enyhébb nedvesebb levegő érkezik az Időkép szerint, de a derültebb északi, északkeleti részeken még előfordulhat -15 fok közeli fagy. Dél, délnyugat felől egyre többfelé kialakulhat havazás, melyet napközben délen, délnyugaton ónos eső, fagyott eső válthat fel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Seres: Occupy MTVA, avagy Kossuth tér visszatér

Seres: Occupy MTVA, avagy Kossuth tér visszatér

Újabb emeletes vonatokat vett a MÁV

Újabb emeletes vonatokat vett a MÁV

Bajban Matolcsy unokatestvérének bankja, intézkedik az MNB

Bajban Matolcsy unokatestvérének bankja, intézkedik az MNB

Ki lesz a menesztett Prőhle utódja? Már lehet pályázni a PIM élére

Ki lesz a menesztett Prőhle utódja? Már lehet pályázni a PIM élére

Elbukott a nagy kísérlet, nem jött be Finnországban a feltétel nélküli alapjövedelem

Elbukott a nagy kísérlet, nem jött be Finnországban a feltétel nélküli alapjövedelem

Miközben nagyban tüntetnek, Orbán átugrott Bécsbe

Miközben nagyban tüntetnek, Orbán átugrott Bécsbe