szerző:
hvg.hu

Megérkezik a várva várt enyhülés a hét második felében. Vasárnap egyes helyeken kifejezetten enyhe idő valószínű már.

Határozott melegedés indul itthon szerdától, és vasárnapig nem lesz megállás – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán a helyenként megélénkülő déli, délnyugati irányú szélnek köszönhetően már egyre több helyen alakul 10 fok körül a csúcshőmérséklet, és hajnalban is csak nyugaton lehet gyenge fagy. Szórványos csapadék még főleg keleten lehet, de már többfelé felszakadozik a felhőzet, és süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap.

Csütörtökön kicsit csapadékosabb, felhősebb időjárás várható. Főként a középső és északi tájakon fordulhat elő elszórtan gyenge eső, zápor, de a Dunántúlon naposabb idő ígérkezik. Napközben már 4, 12 fokot mérhetünk. 

Az igazi melegedés pénteken indul be, amikor a feltámadó szél enyhe levegőt hoz felénk. Napközben többnyire napos, száraz időre, 8 és 15 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, egy-egy zápor csak néhol fordulhat elő. Vasárnap is hasonló időjárás várható, és egyes helyeken a csúcshőmérséklet elérheti a 17, 18 fokot is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!