szerző:
hvg.hu

Nagyon szűkszavúak a kormánypárt körüli politikusok, ha valaki erről kérdezi őket.

Korábban megírtuk azt is, amikor megkérdezték a legfőbb ügyészt az OLAF-jelentés utáni magyar vizsgálatról, de nem vitte túlzásba a választ. Mindössze három mondatot írt.

Most az MSZP-s Molnár Zsolt kérdezett rá arra a belügyminiszternél, hogy „Milyen nemzetbiztonsági kockázatokat lát az Elios-üggyel kapcsolatban?”. A válaszból kiderül, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal figyelemmel kíséri az európai uniós és/vagy nemzeti forrásokból finanszírozott kiemelt támogatások igénylésének, elbírálásának, folyósításának és felhasználásának folyamatát. Kockázatra utaló információ esetén, jelzéssel él a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervek irányába.

Pintér szerint „a nemzetbiztonsági bizottság, az ellenőrzési jogkörében eljárva, évente két alkalommal – a féléves és éves beszámoló keretében – részletes tájékoztatást kap a nemzetbiztonsági szolgálatok által elvégzett jogszabályban meghatározott feladatókról”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!