szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Senki nem mondhatja meg nekünk, hogy sokszínűek legyünk" – mondta Szijjártó.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ emberi jogi főbiztosa harcot hirdetett Orbán Viktorral és a magyar migrációs politikával szemben, azonban a magyar kormány "felveszi a kesztyűt", megvívja ezt a harcot, és egyetlen illegális bevándorlót sem fog beengedni Magyarországra.

Mint arról beszámoltunk, Zeid Raad al-Husszein korábban az ENSZ közgyűlésén idegengyűlölőnek és rasszistának nevezte Orbán Viktort, mire Szijjártó lemondásra szólította fel az ENSZ-főbiztost. Al-Husszein ezután hosszú levélben válaszolt Szijjártónak, és azt írta, kiáll minden egyes mondata mellett, lemondani nem fog, viszont itt az ideje, hogy az emberek szembeszálljanak az Orbánhoz hasonló gyűlölködőkkel.

Szijjártó erre szerdán azt mondta,

Orbán Viktor és a magyar kormány útban van Zeid Raad al-Husszeinnek,

de szerinte "felvesszük a kesztyűt", megvívjuk a harcot az ENSZ emberi jogi főbiztosával szemben, "mindegy, milyen képtelen váddal fog illetni minket a következő időszakban, mi egyetlen egy illegális bevándorlót sem fogunk beengedni Magyarországra".

A külügyminiszter arról beszélt, hogy Magyarország a szuverenitás talaján állva követeli magának annak a jognak a fenntartását, hogy dönthessen arról, kit enged be az országba, és kit nem.

Senki nem mondhatja meg nekünk, hogy sokszínűek legyünk, azt pedig kikérjük magunknak, hogy emiatt minket bárki rasszistának nevezzen

– tette hozzá Szijjártó, aki azt is mondta, "látjuk, hogy a párhuzamos társadalmak hová vezetnek, látjuk, hogy a párhuzamos társadalmak milyen veszélyt, milyen rendetlenséget, milyen rendezetlenséget idéznek elő. Ezzel szemben mi a rendet és a biztonságot tekintjük értéknek."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

Nyolc és fél milliónyi régészeti lelettel bukott le egy csempész

Nyolc és fél milliónyi régészeti lelettel bukott le egy csempész