szerző:
hvg.hu

A tárca miniszter azt állította korábban, hogy 2016-2017 fordulóján megszakította a kapcsolatot állítólagos csengeri megbízójával.

A 168 Óra híroldala szerint „újabb szépséghibát” jelenthet Kósa Lajos történetében az, hogy a tárca nélküli miniszter együtt szerepel az általa többek között „csengeri háztartásbeliként” emlegetett Szabó Gábornéval egy kisvárdai középiskola 2017. november 25-i közleményben. Pedig a fideszes politikus korábban azt állította: 2016-2017 fordulóján megszakította a kapcsolatot Szabónéval.

Az érintett közleményben kiemelt támogatóként szerepel Kósa Lajos és az őt egy állítólag 4,3 milliárd eurós örökség befektetésével megbízó nő. Az érintett közleményben az iskolaigazgató megköszöni a „miniszter úrnak", továbbá Szabó Gábornénak és családjának, hogy „személyes részvételével, adományával, munkájával hozzájárult jótékonysági bálunk céljainak megvalósításához, sikeréhez. Ezzel önzetlenül segítette hátrányos helyzetű diákjaink tehetségének kibontakoztatását".

Mindezért az igazgató Kósa Lajosnak és Szabó Gábornénak is életére, munkájára „Isten gazdag áldását” kérte, valamint áldott karácsonyt kívánt a közelgő ünnepek alkalmából.

Az iskola Facebook-oldalán szerepel egy 2014-es kép, amelynek a tanúsága szerint a miniszter az akkori jótékonysági bálon majdnem szemközt ült egy, Szabó Gábornéra feltűnően hasonlító nővel – jegyzi meg a 168 Óra.

Kósa Lajos 2013. január 28-án kötött szerződést magyar állampolgárságú megbízójával, amelyet többször is, így még 2015-ben is módosítottak közjegyző előtt. Mindez azt jelenti, hogy a volt fideszes frakcióvezető és debreceni polgármester éveken át hitt abban, hogy egy ekkora összeget fog majd kezelni, vagy esetleg valamilyen más célja lehetett a kapcsolattal.

Ráadásul Kósa Lajos kérdéses körülmények között aláírt egy ajándékozásról szóló, szintén hiteles közjegyzői okiratot arról is, hogy Szabó Gáborné 2 millió 633 ezer 450 eurót vagyis több mint nyolcszázmillió forintot ajándékoz Kósa Lajos édesanyjának.

A 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum úgy szól, hogy a megbízó a pénzt saját bankszámlájáról a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján” utalja át Kósa Lajosnénak. Feltüntetik benne az akkori debreceni polgármester, jelenlegi tárca nélküli miniszter édesanyjának banki adatait is. Arról máig nincs információ, hogy az utalást megtörtént-e – emlékeztetnek a cikkben.

Az iskola honlapján a báli támogatók között szerepel Kovács Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), Orendi Mihály és családja, Szabó Gábor és családja, Ifj. Szabó Gábor Maláj Gabi Bt., sőt, Forján Zsolt, azaz Csenger szintén fideszes polgármestere is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rangos díjat érdemelt ki az Orbán-féle luxusrepülőzést megíró cikk

Rangos díjat érdemelt ki az Orbán-féle luxusrepülőzést megíró cikk

Csúnya idő lesz október 23-án

Csúnya idő lesz október 23-án

Magyarellenes óriásplakátok miatt indult eljárás Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok miatt indult eljárás Kárpátalján

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Másfél szobás lakásban nyolcan élnek - nem tudják hazavinni a várpalotai tragédiában megsérült fiút

Másfél szobás lakásban nyolcan élnek - nem tudják hazavinni a várpalotai tragédiában megsérült fiút