szerző:
hvg.hu

Nemcsak elektromos halászgépet tilos itthon használni, hanem az úgynevezett gereblyézést sem engedik. A két orvhalásznak egyszerű horgászengedélye sem volt. Az ügyészség még a csónakjukat is elkobozná tőlük.

Orvhalászat és lopás miatt emelt vádat az ügyészség két orvhalásszal szemben, akik tavaly októberben engedély nélkül és tiltott módon fogtak ki 41 harcsát a Dunából.

A 63 és 40 éves sükösdi férfiak Sükösd térségében motoros csónakból elektromos halászgéppel és gereblyézéssel fogták ki a harcsákat. Több mint 93 kilónyi halat zsákmányoltak, a hallal teli zsákokat az idősebb férfi hétvégi házának stégjéhez szállították. Azután igazoltatták őket, hogy kikötöttek.

A 41 harcsából 39 harcsa végül visszakerült a folyóba, kettő elpusztult. Az orvul megszerzett halak értéke körülbelül 234 ezer forint volt.

A két férfinak még horgászengedélye sem volt, az elektromos halászgép és a gereblyézés pedig egyaránt tilos.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a két férfira, valamint azt, hogy kobozzák el tőlük az eszközeiket, köztük a csónakjukat is.

A Bajai Járásbíróság dönt majd az ügyben.Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!