szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak elektromos halászgépet tilos itthon használni, hanem az úgynevezett gereblyézést sem engedik. A két orvhalásznak egyszerű horgászengedélye sem volt. Az ügyészség még a csónakjukat is elkobozná tőlük.

Orvhalászat és lopás miatt emelt vádat az ügyészség két orvhalásszal szemben, akik tavaly októberben engedély nélkül és tiltott módon fogtak ki 41 harcsát a Dunából.

A 63 és 40 éves sükösdi férfiak Sükösd térségében motoros csónakból elektromos halászgéppel és gereblyézéssel fogták ki a harcsákat. Több mint 93 kilónyi halat zsákmányoltak, a hallal teli zsákokat az idősebb férfi hétvégi házának stégjéhez szállították. Azután igazoltatták őket, hogy kikötöttek.

A 41 harcsából 39 harcsa végül visszakerült a folyóba, kettő elpusztult. Az orvul megszerzett halak értéke körülbelül 234 ezer forint volt.

A két férfinak még horgászengedélye sem volt, az elektromos halászgép és a gereblyézés pedig egyaránt tilos.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a két férfira, valamint azt, hogy kobozzák el tőlük az eszközeiket, köztük a csónakjukat is.

A Bajai Járásbíróság dönt majd az ügyben.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!