szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ellenőrök és utasok vitájából lett verekedés, aminek rendőrök vetettek véget, de egy utas beszámolója szerint a rendőrök fellépése is brutális volt.

Nyomozás indult a fővárosi 914A buszon csütörtök hajnalban kitört verekedés ügyében – írja az Index.

A lapnak egy szemtanú írta meg, mit látott ő csütörtök hajnali 2 óra körül az érintett buszon, a Lehel utcai megállóban. Két ellenőr volt a járművön, az egyikről a levelet író utas azt állította, hogy részeg volt.

Felszállt volna két, a beszámoló szerint részeg srác is, akik gyrost ettek. Kérték a jegyüket, bérletüket, de nem mutatták meg. Az egyik ellenőr ordítani kezdett velük, erre az egyik megmutatta, de már késő volt, mindkettőjüket letaszigálták. Erre más, szintén utastársak úgy reagáltak, hogy tapsolni kezdtek.

Hátul három tizenéves srác utazott, az egyikük előreszólt a többi utasnak: legalább ne tapsoljál. Erre az egyik ellenőr, aki a levélíró szerint részeg volt, hátrarontott azzal a szöveggel, hogy "mit dumálsz nekem". A busz továbbindult, és mire a Lehel térhez ért, az öreg ellenőr azt mondta a másiknak, hogy gyere, itt van még egy, akit le kell dobni.

A fiúk nem akartak leszállni, nem teljesen tiszta, pontosan mi történt a busz hátuljában, de végül őket is letaszigálták. A fiatalabbik ellenőr kergetni kezdte az egyik srácot, majd megérkezett egy járőrkocsi. Az egyik rendőr azonban az egyik fiút teperte le, bár többen próbáltak szólni, hogy szerintük az ellenőr volt agresszív, hiába. Egy másik fiút is földre vittek, és „nagyon alaposan megrugdosták”, nem hagyták felkelni. A többieket egy másik buszra irányították át.

A BKK szerint az esetről a biztonsági szolgálatot teljesítő alvállalkozó vezetői jegyzőkönyvet vettek fel. Abban az áll, hogy a két biztonsági őrt két utas megtámadta, mert nem engedték őket kibontott sörrel felszállni a buszra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lap megkeresésére közölte, hogy a rendőrök saját észlelésük alapján kezdték meg az intézkedést. A rendfenntartók valamennyi személlyel szemben intézkedtek, az ellenőröknél elektromos alkoholszondát alkalmaztak. Az utasoktól és az ellenőröktől is vettek fel tanúvallomást.

A közölték azt is, hogy a parancsnoki kivizsgálás, amit a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés miatt rendeltek el, nem állapított meg szakszerűtlen, törvénytelen, vagy aránytalan intézkedést.

Az olvasói levelet, amit az Index eljuttatott a rendőrséghez, a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbították, és ott nyomozás indult az ügyben. A BRFK VI. kerületi Rendőrfőkapitányság hivatalból indított eljárást garázdaság megalapozott gyanúja miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak