szerző:
hvg.hu

A következő napokban egyre többfelé várható eső, és sokfelé erős, viharos lesz a szél. Ezzel együtt tovább melegszik a levegő: többfelé 20 fok körüli meleg is lehet, majd a húsvéti hosszú hétvége második felében mérséklődik a felmelegedés.

Péntek reggel keleten, északkeleten és délnyugaton kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat, többfelé kell számítanunk pára- és ködfoltok kialakulására is. Gyenge marad a szél. Napközben egyre többfelé kell számítani záporok kialakulására, a Dunántúlon és a középső tájakon zivatarokra is, melyeket apró szemű jég valamint erős, viharos széllökések kísérhetnek. Ugyanakkor zivataroktól függetlenül nyugaton, északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 20 fok között alakul, délen lesz melegebb az idő – jelenti az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton országszerte várható eső, zápor, több helyen zivatar is kialakul. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik a szél. A reggeli 5, 11 fokról 14, 21 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap, április elsején kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, estére mindenütt megszűnik az eső. A szél viszont nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Húsvéthétfőn sok napütés mellett, még néhol előfordulhat zápor. Nagy területen lehet viharos a szél. Napközben 9, 16 fokig melegszik a levegő.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!