szerző:
Gergely Zsófia

Kampánystatisztának tartja Czeglédy Csaba azt a tanút, aki a Tv2-ben azt állította, hogy az előzetesben lévő politikus pénzeli Gyurcsány Ferencet, de még egy jobbikos jelöltet is. Az ügyvédje útján nyilatkozó Czeglédy ezért feljelenti Andy Vajna csatornájának hírigazgatóját, Kökény-Szalai Vivient.

„Szánalmas kampánykamu, hogy Czeglédy Csaba baloldali pártokat, ráadásul még a Jobbikot is finanszírozta, vagy bárkiknek pénzt vitt volna. Czeglédy szilárd meggyőződése, hogy a TV2 szokásához híven egy kampánystatiszta szájába adta a hazug mondatokat” – így reagált ügyvédje útján az előzetes letartóztatásban lévő szocialista politikus-ügyvéd.

A fideszes Halász Jánoskormánypárt még pénteken állította azt, hogy Czeglédy cipősdobozban szállította az áfacsalásból ellopott pénzt a Demokratikus Koalíció elnökének. Mindezt egy védett tanú vallomására hivatkozva, aki szerint „Czeglédy Gyurcsány jobbkeze volt, mindig neki szóltak, ha készpénz kellett valamilyen illegális dologra”.

Ezt dolgozta fel a Tv2 Tények című műsora, a „tanú” állítólagos elmondása szerint Czeglédy nemcsak finanszírozó volt, hanem egyben Gyurcsánynak kémkedett az MSZP-ben. A tanú elsötétített sziluettjéből annyi derült ki, hogy férfi, a hangját is torzították. Az sem derült ki, honnan tudhatja, amit állít, milyen minőségben/hogyan jutott az információkhoz.

Két nappal később azzal vitte tovább az ügyet Andy Vajna csatornája, hogy 2015-ben a jobbikos Rig Lajos kampányát támogatta pénzzel a tapolcai időközi országgyűlési választáson Czeglédy. Erről láthatóan ugyanaz a tanú beszélt a Tényeknek, aki az előző riportban, amennyire a sötétített körvonalból kiderülhetett.

„Ez nem játék, vagy olcsó szórakoztatás, a TV2 vezetőinek és munkatársainak magatartása súlyos bűncselekmény gyanúját veti fel ismételten, ezért a Btk. 226/A. és 226/B. §-ai alapján hamis és valótlan tartalmú felvétel készítése és nyilvánosságra hozatala miatt büntetőfeljelentést tesz Kökény-Szalai Vivien és bűntársai ellen” – közölte az országgyűlési választáson induló Czeglédy ügyvédje útján. Arra is emlékeztet, hogy a TV2 az elmúlt fél évben az összes sajtópert elvesztette vele szemben, ráadásul a Tények főszerkesztőjével, több szerkesztőjével, és az egyik műsorvezetőjével szemben két büntetőeljárás is folyamatban van a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt „rágalmazás megalapozott gyanúja miatt, a következő tárgyalás mindkét ügyben most áprilisban lesz”.

A NAV még 2017 júliusában vette őrizetbe Czeglédyt  az általa üzemeltetett diákmunka-közvetítő céggel kapcsolatban, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Egyetlen napra kiszabadult az előzetesből, miután összegyűjtötték neki a jelöltséghez szükséges aláírásokat, így ugyanis mentelmi jog illeti meg. Azonban Polt Péter legfőbb ügyész indítványára a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) jogerősen felfüggesztette a mentelmi jogát, a Szegedi Járásbíróság úgy döntött, az NVB döntésével megszűnt az újabb letartóztatás akadálya. Hiába próbált jogi úton fellépni a döntés ellen, április 5-éig biztosan rács mögött marad, vagyis kampányolni gyakorlatilag már nem tud.

Czeglédy Csaba az NVB előtt nyilatkozott, majd a szökés veszélyes miatt újra előzetesbe került
©

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Látta már a Wizz Air 100. repülőgépét? És az űrből?

Látta már a Wizz Air 100. repülőgépét? És az űrből?

A pápa elfogadta a gyerekmolesztálási botrányába keveredett érsek lemondását

A pápa elfogadta a gyerekmolesztálási botrányába keveredett érsek lemondását

Visszavonul Edita Gruberová

Visszavonul Edita Gruberová

Ijesztő dolog derült ki a gyógyszerekről

Ijesztő dolog derült ki a gyógyszerekről

Német külügyminiszter: Aki azt hiszi, a kínaiakkal ravasz üzleteket köthet, meg fog lepődni

Német külügyminiszter: Aki azt hiszi, a kínaiakkal ravasz üzleteket köthet, meg fog lepődni

Androidos? Azonnal frissítsen a mobiljára, súlyos biztonsági rés tátonghat rajta

Androidos? Azonnal frissítsen a mobiljára, súlyos biztonsági rés tátonghat rajta