szerző:
hvg.hu

Ettől még 17-23 fok lesz.

Kedden gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, az ország északkeleti felében délutántól helyenként zivatar is kialakulhat.

Marad a szeles idő, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Hajnalban 8-13, délután 17-23 fok valószínű.

Szerdán túlnyomóan felhős időre van kilátás, eleinte keleten süthet többet a nap, majd délután a középső tájakon egy-egy kisebb zápor is kialakulhat. A keleties szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, 20-25 fokos maximumokat mérhetünk.

Kedden gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél felerősödhetnek a görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Fülledtebbé válik az idő, ez elsősorban a szívbetegeknek és a vérnyomásproblémákkal élőknek okozhat kellemetlen perceket. Fizikai munka során fáradékonyság, légszomj, rosszullét is jelentkezhet.

Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek számára is ajánlott az elegendő pihenés. A helyenként élénk szél frissítően hathat, de a fokozottan érzékenyek a változékony időben enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak. A zivatarok idején romolhat az asztmások állapota.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!