szerző:
hvg.hu

Folytatódik a tavaszias idő, amit időnként zápor, zivatar szakíthat meg, a szél is erőre kaphat.

Szerdán gyakran zavarhatják felhők a napsütést, egy-egy zápor esetleg zivatar elsősorban a Dél-Alföldön, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben fordulhat elő. Északnyugaton a déli-délkeleti, az Alföld déli felén az északkeleti szelet kísérhetik élénk lökések. Délutánra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön kezdetben sok lesz a napsütés, délnyugaton néhol párásan indulhat a reggel, majd délutántól nyugat-délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. A keleti országrész kivételével feltámad a délkeleti szél, északnyugaton erős lökések is lehetnek. A hajnali 7, 13 fokról 22, 27 fokig melegszik a levegő – jelenti az Időkép.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fokozatosan erősödik a pollenterhelés, egyre több allergén növény virágzása indul el. A következő napokban a nyír pollenkoncentrációja sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A kőris, a nyár, a gyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas, a fűzé az alacsony-közepes tartományban alakul.

Szerdán nem várható fronthatás, viszont a melegedésre érzékenyek fejfájást, migrént, koncentrálási problémákat, fáradékonyságot tapasztalhatnak.

A következő napokban is marad a kellemes tavaszi idő, itt-ott egy záporral, és bőven 20 fok feletti csúcshőmérséklettel.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!