szerző:
hvg.hu

Sebes Gábor fideszes önkormányzati képviselő a választás másnapján írt véleményt arról, "Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében". Most interjút is adott erről.

Keményen nekiment a fideszes önkormányzati képviselő, Sebes Gábor a fideszes korrupciónak, név szerint említve Rogán Antalt, Semjén Zsoltot, Kósa Lajost. Sebes véleménye megjelent a hvg.hu-n és a képviselő Facebook-oldalán is. Azt írta,

"biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását?"

illetve:

"A bekopogó aktivistáinknak viszont sokan mondták, hogy most utoljára szavaznak a Fideszre, mert elegük van az urizálásból és a nagyüzemi lopásból. Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében."

A 24.hu-nak adott interjúban arról beszélt, nem kapott lófejet, a Fideszben a selyemzsinór dívik, de azt sem küldött neki senki. Azt mondja, amiatt bírálták jobboldalról, hogy miért nem tartotta házon belül a véleményét. Erre azt válaszolta, nincs belső nyilvánosság, ezért használta a Facebookot. Sebes 2019-ben kiszáll a politikából, meg is kapta a kérdésben kritikaként, hogy érdekes, most jött el a felismerés ideje. Erre azt mondja, sosincs tökéletes időpont,

"most jött el az ideje. Mostanra érett meg bennem. Mostanra váltam képessé megszólalni."

Az interjúban is visszatér a nemzeti burzsoázia kérdésére, ő nem hisz abban, hogy valóban szükség van rá. Azt mondja, a rendszerváltás idején az átvedlett nomenklatúra jutott lehetőséghez, lopott pénzből megszerezte a gazdasági hatalmat, spontán privatizációval, nyugatiakkal való összejátszással, a hálózatukkal. Ennek szerinte tényleg létre kellett hozni az ellensúlyát,

"ami nem megy a két kezünk szorgalmas munkájával, mert az úgy egy évezredig tart, hanem sajnos csak közpénzből. A demokrácia, a váltópárt létrehozásának lehetősége követelte meg ezt a módszert. A Fidesznek is kell gazdasági háttér. De mi ebben a burzsoáziában a nemzeti? Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását? És ha már így alakult, a vad idők elmúltak, a pozíciók úgy 2014 óta megvannak, ideje váltani, konszolidálódni."

Azzal folytatja, Simicska is nemzeti burzsoá volt, most meg az ő pénzéből kampányolt az ellenzék.

"Az mindenesetre tanulságos, hogy valamikor Simicska pénze is közpénz volt, de ez az ellenzéket nem zavarja. Az ellenzéket csak az az eltérített közpénz zavarja, amiből nem az ő kampányát fizetik. A lényeg, hogy hagyjuk végre magunk mögött a zavaros éveket, álljunk át a teljesítményalapú pénzszerzésre. Kezdjük ott, hogy ne térítsük el a közbeszerzéseket."

Arra a kérdésre, hogy mi baja Semjénnel, Rogánnal és Kósával, ezt válaszolja:

"Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesként egy másik miniszterelnök-helyettes meghívását bármikor elfogadhatja, de a kormánnyal üzleti kapcsolatban álló vállalkozó meghívását nem. Ami Kósát illeti: egy szélhámosnő bepalizta, megesik az ilyen, de Kósa íratott vele egy nyolcszázmillió forintos ajándékozási szerződést az édesanyja nevére. Amire nem tudom azt mondani, hogy ez nem kapzsiság és nem ostobaság.

Rogán pedig hihetetlenül tehetséges vidéki fiú, politikára készen pattant elő Pallas Athéné sisakjából, remekül, nyomdakészen fogalmazott, végtelenül hiteles volt, csodáltam. Aztán történt vele valami. Az számított, hol lakik, kivel lakik, hogyan öltözködik, hogyan helikopterezik, ráadásul folyton javítgatni kellett a vagyonbevallását. Csúnyán odakozmált. Óriási veszteség, de nincs mit tenni."

Azt mondja, nem ő árt a Fidesznek, vajon ő íratott 800 milliós ajándékozási szerződést az édesanyjának vagy nem? Ő nem árt, csak köztudott ügyeket vet fel. Sebes azt mondja, a Fidesznek van sötét oldala, aki a pártra szavaz, számolnia kell ezzel is. Azzal zárja az interjút, hogy a sötét oldaltól meg kell szabadulni, "szabadítsuk fel a szavazóinkat, szabadítsuk fel az országot a nyomás alól".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat

Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

Tudja, hogy mi a közös a Google és a Microsoft logójában? És ha mellétesszük az eBayét is?

Tudja, hogy mi a közös a Google és a Microsoft logójában? És ha mellétesszük az eBayét is?

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Budapesten lép fel Neneh Cherry