szerző:
hvg.hu

Több újságíró és tévés is várta az őrizetbe vételéből csütörtökön szabadult Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épülete előtt. Gyárfás azt mondta, abszurdnak érzi az egész gyanúsítást.

Mint megírtuk, csütörtök délután kiengedték a volt úszószövetségi elnököt, Gyárfást Tamást, akit Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében vettek őrizetbe, miután gyanúsítottként hallgatták ki.

Gyárfás a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületéből való kilépés után a kormányközeli Echo TV néhány kérdésére is válaszolt.

Az ügy kapcsán azt mondta, abszurdnak érzi a felvetést, és szerinte "itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat", ugyanakkor biztos benne, hogy minden tisztázódik majd.

A hangfelvételre vonatkozó kérdésre úgy felelt, azt neki dobták be, és ő adta oda a rendőrségnek.

"Sok évig megkeresett egy úr, aki mindenkor beszélgetett velem, én gyanútlanul mindenkor válaszoltam, és a beszélgetés közben mindig egy-egy elejtett mondat felmerült, hogy na, mit szólsz ahhoz, hogy Fenyő János meghalt, ugye milyen jól jött neked, most neked könnyebb az életed!"

Gyárfás elmondása szerint erre úgy válaszolt, hogy "mondtam, hogy könnyebb, de ebben nem vettem részt, hogy a gyilkosságot előidézze bárki is".

Ezután az őt kérdező riporternek azt mondta, "de hát ön jól tudja, mert televíziós, hogy én 10 perc alatt vágok egy anyagot, én is tévéztem, amelyben esetleg negatív színben tüntetik önt fel". Erre a tévés visszakérdezett, hogy akkor ez az jelenti, hogy szerinte megvágták ezt a hanganyagot? Gyárfás erre igennel válaszolt.

Gyárfás azzal búcsúzott, hogy köszöni az elbánást, mert jól bántak vele, és hogy mindent elmondott, nincs titka.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!