szerző:
hvg.hu

A május 8-ai újabb kormányellenes megmozdulással egy időben a Jobbik is demonstrációt szervez.

Mint ismert, a Jobbik korábban új szavazást követelt Miskolcon, miután a helyi választókerületi a törvényes határidő lejárta után állapította meg a szavazás végeredményét.

A párt kezdeményezte a választás megismétlését, ezt azonban a Kúria elgáncsolta.

Jakab Péter, a párt szóvivője és egyben a miskolci jelölt szerint mivel nincs fellebbezési lehetőség, a budapesti tüntetéssel egy időben, május 8-ára demonstrációt szerveznek a demokráciáért. Jakab erről a Hír Tv Reggeli járat című műsorában beszélt.

„A kúria döntésével szemben nincs jogorvoslati lehetőség, jogorvoslat, nincs. Én, amikor miskolci jelöltként kampányoltam azt ígértem a miskolciaknak, hogy elmegyek a falig, ha kell a falon túl is ezért a városért. Most azt látni kell, hogy a jogi fal az a Kúriánál húzódik, a Kúrián túl pedig már csak egyvalami maradt, az utca. Éppen ezért az utcára fogjuk hívni a miskolciakat, arra kérünk minden miskolci választópolgárt és a borsodiakat is, hogy május 8-án azok, akik nem tudnak Budapestre jönni, vagy nem akarnak itt tüntetni, ők jöjjenek el Miskolcra. És május 8-án délután 6 órakor tüntessünk együtt a sajtó szabadságáért, a demokráciáért és a választások tisztaságáért” – mondta a Hír TV-ben a Jobbik szóvivője.

Emlékezetes, május 8-án van az újabb kormányellenes tüntetés is, habár a Kossuth tér épp le lesz zárva. Mondjuk a demonstráció kezdetére elvileg újra megnyitják azt. Elvileg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!