szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kora este kezdődő tüntetésre elvileg újra megnyitják a teret.

Egy hétfői keltezésű dokumentum szerint az országgyűlési őrség úgy határozott, hogy május 8-án lezárja a Kossuth teret, konkrétan a Parlament előtt teret és a füves részeket. Legkésőbb délután 2 óráig tart a lezárás, vagyis a délután 5-re meghirdetett tüntetésre újra megnyitják a teret – írja az Index.

A határozat szerint a lezárás 6-tól 14 óráig tart, és azért van szükség arra, mert aznap lesz az Országgyűlés alakuló ülése, és a hivatalos programok egy része érinti a Kossuth teret is. A programokon "az újonnan megválasztott képviselőkön kívül több védett személy is részt vesz" – írják.

A megfogalmazás szerint "a lezárás hiányában nem lenne biztosítható a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a rendszeresen érkező diplomáciai küldöttségek, illetve külföldi védett személyek szabad mozgása".

A harmadik kormányellenes tüntetést május 8-án, 17 órára hirdették meg. A szervezők egy másik eseményre is készülnek: élőláncot szeretnének vonni a Parlament köré aznap, és ezt már hajnalban megkezdenék, de elég nagy különbség van a résztvevők számában a visszajelzések szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

Hazai pálya: Vártúra a határon

Hazai pálya: Vártúra a határon