szerző:
hvg.hu

Bánja, ami történt, ugyanakkor áltszentségnek tartja, hogy a trágár beszéd van az ügy középpontjában. Szerinte nincs olyan politikus, akinek soha ne lenne egy rossz napja.

A szerdán nyilvánosságra került hangfelvétel után sem szándékozik távozni az LMP-ből Sallai Róbert Benedek. A politikus erről az ATV-nek beszélt, hozzátéve, hogy „piszkosul nem is érdekli”, hogy ki szivárogtathatta ki a hanganyagot.

Sallai azt is mondta, hogy bár bánja, ami történt, szerinte mégis álszentség, hogy a trágár beszéd lett az ügy középpontja, “hiszen nincs olyan politikus, akinek soha ne lenne egy rossz napja”.

Sallai szerint a Hadházyval való konfliktusa sokkal inkább személyes indíttatású, és úgy véli, Hadházy elárulta azokat az értékeket, amelyekben az LMP alapítói hittek.

A saját szakállára kezdte árulni ezeknek az embereknek az egy évtizednyi munkáját Gyurcsány Ferencnek és a balliberális oldalnak. Ez nyilvánvalóan kelthet indulatot

– mondta.

Sallai ezután újabb vádakkal állt elő, azt mondta, hogy Hadházy szerinte „végigzsarolta” az országos elnökséget és a pártot is.

Sallai szerint “a választások előtti héten, de még a választások előtti napon is azt mondta Doszpoly Botond visszalépése után: ha nem lép vissza, akkor kiáll a sajtó elé, és elmondja, hogy a Fidesz az egész LMP-t megvette”.

Az elnökségi titkár azt állította, hogy “ha valami nem úgy történt, ahogyan szerette volna, Hadházy zsarolni kezdte at LMP-t”.

Arra a kérdésre, miszerint a Fidesznek lennének-e emberei a pártban, azt mondta, kizártnak tartja, az ugyanakkor valószínűbb, hogy a DK-nak viszont van.

Az ATV Hadházy Ákost is megkereste Sallai szavai után. Hadházy azt mondta, „egy társelnök természetesen megpróbálja a politikát irányítani, ahogy azt ő megfelelőnek látja”, majd hozzátette, hogy soha semmit nem csinált felhatalmazás nélkül.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!