szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fordulatosan kezdődött az élet a Kossuth téren: a beígért kordonoknak nyomuk sem volt, a TEK-esek sem zárták le a környéket, az ellenzék kordonbontás helyett egyszerűen bevonult dolgozni Orbán és Kövér parlamentjébe. Az Alkotmány utcánál gyülekező tüntetőket először az előzetes közlésnek megfelelően nem engedték be a Kossuth térre, aztán mégis. Tudósításunk a helyszínről.

1 2 3 4 5 6 7
12
Sorrend megfordítása

Mi voltunk a többség?

Tíz perccel a kezdés hivatalos időpontja előtt sem érződik a választások utáni tüntetések dinamizmusa, egyelőre nagynak hat a Kossuth tér a tiltakozók számához. A magyar sajtó viszont jelentős arányban kivonult, hogy hírt tudjon adni.

Ezt a tudósításunkat lezárjuk, a tüntetésről egy új percről percrét indítunk, amelyet ide kattintva olvashat.

Megjött Demszky Gábor

©

Egyre többen aggódnak, lesznek-e elegen

A nemzetközi helyzet egyelőre nem fokozódik, de a káosz a Kossuth téren igen. Nagy Imre szobránál önjelölt alkotmányjogászok arról értekeznek, hogyan lehet törvényesen elzavarni a kormányt. Pár méterrel odébb Demszky Gábor osztja a Nyomtass te is projekt legfrissebb számát, és ad tanácsot a rendszerellenzéki technikákról. A tér közepén pár százan beszélgetnek apró csoportokban. Egyre többen aggódnak, lesznek-e elegen.

Most még eléggé el lehet férni a Kossuth téren - videó

A rendőrök is néha fölösleges köröket futnak - videó

Pár csepp esőtől megfutamodott néhány tünető

Háromnegyed ötkor pár csepp eső visszavonulásra késztette a könnyen megijedőket, ők a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt találtak fedelet. Akár egy Magyar Hangot is vehettek, amelyet itt árulnak a Magyar Nemzet egykori újságírói és szerkesztői. A keménymagnak nevezhető száz ember azonban maradt a parlament lépcsői előtt. Dobolással szórakoztatják magukat. Az eső aztán perceken belül továbbállt.

Két híres ember ül a parlamentben

Az MTI állított össze egy listát a nem a képviselőséggel híressé vált parlamenti képviselőkről, a 2018-as ciklusnál Szabó Tünde olimpiai ezüstérmes (Fidesz) és Steinmetz Ádám (Jobbik) olimpiai bajnok vízilabdázó neve szerepel.

A 199-ből 35 "vadiúj" képviselő ül be a Parlamentbe. A polgármesterek még visszamondhatják, így az új képviselők száma csökkenhet.

A miniszterelnök már meg is kapta az első kérdést

Burány Sándor MSZP-s (de taktikai okokból a Párbeszéd-frakcióban ülő) képviselő a kőbányai kilakoltatásokról kérdezi Orbán Viktort. A Bihari utcában gyerekes családokat fenyeget kilakoltatással az önkormányzat, Burány arra kíváncsi, mit tervez tenni a kilátástalan helyzetbe került családok érdekében.

1 2 3 4 5 6 7
12

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem volt nyitva az autóbontó, kiszórta a lomokat az út szélére egy férfi

Nem volt nyitva az autóbontó, kiszórta a lomokat az út szélére egy férfi

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói