szerző:
hvg.hu

Rendőröket hívtak vissza a szerb-magyar határról a migrációs válság enyhülése miatt.

Erről számoltak be a déli határ közelében lakók a Hír Tv-nek. „Évek óta nem láttak menekültet” – mondta egyikük a csatornának. A helyiek örülnek a csendnek, aminek az az oka, hogy rendőrből és rendőrautóból is kevesebb van a déli határnál.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt nem árulta el, hány rendőrt vontak vissza a határról, Pintér Sándor belügyminiszter is csak általánosságban fogalmazott a Hír Tv kérdésére.

A rendőrök száma mindig igazodik a feladat mértékéhez. Jelen pillanatban pont annyi rendőr van ott, amennyit a feladat igényel.

A miniszter úgy látja, eredményes a határzár, ezért ha szükséges, más határszakaszon is ezt a megoldást választják majd. Május elseje óta egyébként mindössze 33 migránst fogtak el a rendőrök országszerte.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Vadászni kell a határvadászokra, az EU szigorú feltételeket szab

Hivatásos szakember őrizhet csak külső schengeni határt, és őt is nemzetközi szerződések kötik – tudta meg a magyar határvadászok dicstelen szereplése kapcsán egy portugál EP-képviselő az Európai Bizottságtól. A szervezet létszáma egyelőre messze elmarad a kívánatosként megjelölt háromezertől – a jelentkezők felét kiszórják.