szerző:
hvg.hu

Két újabb gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója szerdán a Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyó ügyben – közölte szerda délután Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Két másik gyanúsított esetében a bíróság lakhelyelhagyási tilalom elrendeléséről döntött.

A Szegeden zajló szerdai tárgyalásokat a helyszínen követő forrásunk szerint ezúttal is volt némi meglepetés: más bíró döntött Czeglédy testvéréről, Czeglédy Péterről, mint aki nem sokkal ezt megelőzően az ügy másik gyanúsítottját – az ügyészi indítvány ellenére – hazaengedte, és még lakhelyelhagyási tilalmat sem rótt ki rá. "Szokatlan, hogy a folyamatos, egymást követő tárgyalásoknál egyszer csak megjelenik egy új bíró. Aki utána simán helyt adott az ügyészi indítványnak, és rábólintott az ügyészség indítványára, hogy Czeglédy Péternek előzetesbe kell kerülnie” – magyarázta.

Mindezt azért sem értik, mert jogász forrásunk szerint május 14-e óta az ügy több érintettjét is arra hivatkozva engedték ki az előzetesből, hogy egy ilyen régóta tartó, előrehaladott állapotban lévő nyomozásnál már nem lehet arra hivatkozva benn tartani a gyanúsítottakat, hogy meghiúsítanák a bizonyítást.

Így Czeglédy Péter felesége ősz óta szintén előzetesben volt, de ő a Szegedi Törvényszék döntése alapján a héten házi őrizetbe kerülhetett – gyakorlatilag ezzel egy időben viszont őrizetbe vették a férjét.

A további mai fordulatokat itt olvashatja el!

Életkép a szerdai tárgyalássorozatról, a bírósági folyosóról
©

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!