Pálmai Erika
Pálmai Erika
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az OBH elnöke fontosnak tartja a dialógust a bírósági szervezetben működő szereplők között – tudatta közleményben a Handó Tünde vezette szervezet. A feltűnően békülékeny hangnemben megfogalmazott írásban az elmúlt heteket szabadságon töltő Handó még azt is megígérte, hogy a nyári ítélkezési szünet előtt gondoskodik a póttagválasztó összbírói értekezletek összehívásáról, és a törvényes működés helyreállításáig párbeszédet kezdeményezett az OBT meglévő tagjaival.

Nagy változás lesz ez az eddigiekhez képest, mivel Handó már hónapok óta nem jár el az őt ellenőrizni hivatott testület üléseire. A póttagválasztás mielőbbi kiírása amúgy törvény adta kötelezettsége – ahogy arra az OBT is felhívta a figyelmét.

Mindenképpen figyelemre méltó a gesztus. Különösen, hogy mindez néhány nappal azután történik, hogy a kormánypárti Magyar Idők egyenként támadt rá a januárban újraválasztott és igen kritikus összetételű OBT tagjaira, akik azt merészelték megállapítani, hogy törvénytelen Handó kinevezési gyakorlata. „Fegyelmi eljárás várhat az Országos Bírói Tanács elnökére, ha a testület feloszlik, egy másik tagja pedig érintett lehet a Budaházy-ítélet körül kialakult botrányban, ami miatt nyomozást indított az ügyészség – írták "igazságügyi forrásaikra" hivatkozva a válaszcsapásnak tűnő cikkben. És azt is valószínűsítették, hogy az egyik bírót jogellenesen szavazták be a grémiumba.

Valami történik...vagy már történt is valami.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pálmai Erika Itthon

Az Alkotmánybíróságtól kérik, hogy vessen véget Handó Tünde önkényének

A törvény kijátszásával dolgoztatnak ítélkező bírákat az Országos Bírósági Hivatalban – ezért fordult az Alkotmánybírósághoz egy fővárosi másodfokú bírói tanács a hvg.hu értesülése szerint. A Handó Tünde által alkalmazott trükknek komoly következménye van: ezzel ugyanis utasítási jogra tett szert ítélkező bírók felett. Ez pedig törvénytelen.