szerző:
hvg.hu

Sisakot nem viseltek, és rögzítve sem voltak. A két férfi nyolc emelt magasból zuhant a mélybe. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik munkás párja azt mondta, órákkal a tragédia után sem szólt neki senki, a szomszédtól tudta meg, hogy kedvese életét vesztette.

Bemutattak egy felvételt a kedd esti RTL Híradóban, amelyen az ELTE kollégiumánál szörnyethalt munkások láthatók. A két férfi vidáman nevetgélt, viccelődött, miközben felfelé tartottak, pár perc múlva azonban bekövetkezett a tragédia. Az álványzat leszakadt, és mindketten a mélybe zuhantak.

A felvételen láthatók szerint a két férfi semmilyen védőfelszerelést nem viselt, nem voltak rögzítve, sisakjuk sem volt, úgy dolgoztak nyolc emelet magasban.

Egyikük egy 28 éves férfi volt. Élettársa azt mondta, nagyon megviselte őket a tragédia, rengeteget sírnak, a férfi holmiját azóta sem tudta elpakolni.

Az asszony arról is beszámolt, hogy a baleset napján többször is beszéltek telefonon, de aztán délután 2-től hiába hívta, már nem tudta elérni kedvesét.

A műsorban elhangzott az is, hogy a munkáltató nem értesítette a nőt a tragédiáról, még akkor sem, amikor a munkások halálhíréről már rég beszámoltak a híradók. Így a szomszédtól értesült a szörnyűségről.

A család a tragédia után nagyon nehéz anyagi helyzetbe került. A nő gyesen van, összesen 52 ezer forint a bevételük, ebből viszont nem tudják rendezni számláikat, az albérletből pedig ki kell költözniük. Házukba azért nem mehetnek, mert lakhatatlan, most kezdték volna felújítani.

Az asszony azt mondta, a párját foglalkoztató vállalkozó segítséget ígért, de végül nem adott, a baleset óta még egy hivatalos papírt sem kapott. Azt sem tudja, hogy kedvese egyáltalán be volt-e jelentve, kötöttek-e rá biztosítást.

Az ELTE-nél azt mondták, nekik nincs felelősségük a balesetben.

Az RTL kereste a felújítást végző céget, de nem válaszoltak nekik, a rendőrség pedig még nyomoz az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!