szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt miniszter a Facebookon is elbúcsúzott.

Balog Zoltán mai beszéde után a Facebookon is elbúcsúzott hat éves miniszterségétől, melyben azt írja, nagy és sok terhet tesz le. Megköszönte Orbán Viktornak a munkát, de megköszönte azoknak is, akik segítettek neki abban, hogy a feladat ne „mission impossible” legyen. A volt miniszter azt is kéri, hogy mindenki támogassa utódját, Kásler Miklóst.

Íme a teljes bejegyzés:

2018. május 17-én búcsúzó miniszterként nagy és sok terhet teszek le. Ez az időszak 2012 és 2018 között eredményeket, sikereket, kudarcokat és mulasztásokat jelent.
Köszönöm mindenekelőtt miniszterelnök úrnak, hogy ezt a munkát 6 éven keresztül végezhettem. Két parlamenti választáson aratott győzelem egy minisztérium munkájának értékelésére csak feltételesen alkalmas. De az elmúlt évek eredményei mérhetők azok életében, akikért dolgozunk.
S az is biztos, sokan segítettek abban, hogy a feladat ne „mission impossible” legyen. Köszönöm ezt a segítséget! Köszönöm elsősorban annak, Aki az örömöt, a jót, a bajt, a sikert, a kudarcot – az életet adja. Ő adja az áldást, és Ő mondja ki a végső ítéletet. Köszönöm azoknak a segítségét, akik munkatársként, közéleti tisztségviselőként, egyházi emberként, a kultúra szereplőiként, egyszerű polgárként, nemzetközi partnerként erősítettek, megajándékoztak a figyelmükkel, kritikus szolidaritásukkal, vagy csak egyszerűen – de a legjobb tudásuk szerint – elvégezték a munka rájuk eső részét. Köszönöm a távozásom alkalmából küldött személyes üzeneteket is.
Megkövetek mindenkit, akinek adósa maradtam. Kérem, támogassák utódom munkáját!
Bízom benne, hogy lesz még alkalmunk találkozni!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!