szerző:
hvg.hu/MTI

Nagy tanulságokra jött rá 8 év alatt.

Egyelőre az MTI zanzájából értesülhettünk Balog Zoltán utolsó, miniszterként elmondott beszédéről: Balog az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet centenáriumi ünnepségén szólalt föl. Azt mondta,

"nyolc év alatt megtanultam, hogy minden feladathoz elsősorban ember kell."

Szerinte

"minden azon múlik, hogy van-e, akire számítani lehet, aki szóba áll vele, aki ha kell, kritikus szolidaritással útitársává szegődik."

Balog nemrég örült egy, a kormányt megértő szeretettel kritizáló vitairatnak (amelyben házon belülről váratlanul erős kritikákat kapott a kabinet), melyről később az azt készítő kormányhoz közeli szervezetek azt állították, ez nem is az Orbán-kormány kritikája, később beismerék, hogy részben mégis, de szinte bocsánatot is kértek érte.

Balog az ünnepségen megköszönte a közös munkát, és reményét fejezte ki, hogy vannak, akik "látják az előrelépést a fejlesztésekben, az emberi erőforrásban. Nyilván többen látják a megoldandó feladatokat, a legfontosabb azonban, hogy azokat lássuk, akikért dolgozunk". Arról is beszélt, amikor az ember beteg lesz, a test, a lélek és a szellem egyszerre kerül próbatétel elé, és mindhárom gyógyításra szorul.

Azt korábban árulta el, hogy 6 éves miniszteri ténykedéséből mire a legbüszkébb:

hogy munkaszüneti nap lett a nagypéntek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Windisch Judit Itthon

Távozik Orbán feltétlen híve, az otromba nyilatkozatok nagymestere, Balog Zoltán

Barátság fűzi Balog Zoltánt Orbán Viktorhoz, a róla szóló portrék a miniszterelnök feltétlen híveként mutatják be a minisztert. Sőt, a lelkészből lett politikus korábbi gyülekezetének egyik tagja szerint valósággal istenként tiszteli Orbánt. 2012-től vezette az emberi erőforrások minisztériumát, a siker nem az a szó, ami jellemezte munkáját. Összeszedtünk néhány ikonikus pillanatot Balog Zoltán minisztersége idejéből, távozása alkalmából.