szerző:
hvg.hu

Ritmust váltott az orbáni ideológiai gyár, a régi vágású kereszténydemokrácia az új alap. Igaz, a valódi és autentikus kereszténydemokráciának semmi köze nincs a NER mindennapi gyakorlatához, írja az e heti HVG.

Hirtelen számot váltott az autoriter orbáni slágergyár, az "illiberális" dal a múlté, az új politikai Despacito a "régi vágású kereszténydemokrácia". Az e heti HVG arról ír, hogyan csúsztat Orbán a témában. Az új kormány és Orbán tovább központosít, nagyon erősen kiemeli a nemzetet, a nemzetállam fogalmát – elég csak az új honvédelmi miniszter meghallgatására gondolni, avagy Orbán szavaira az új vezérkari főnök kinevezésén. Holott a kereszténydemokrácia nincs jóban a nacionalizmussal, és ezt a HVG cikke le is vezeti az ideológia alapítóinak gondolatait idézve. De a centralizálás, a civilek vegzálása is szembenáll a kereszténydemokrácia elveivel. Sőt, a cikk nem mástól idéz a mai Orbán által mondottakkal szöges ellentmondásban lévő gondolatokat liberalizmus és kereszténydemokrácia kapcsolatáról, mint az egykori Orbántól.

Azaz pontosan tudja, hogy amit most mond, az nem igaz.

További részletek az e heti HVG-ben!

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!