szerző:
hvg.hu

K. Károlyt egyik lopása közben rajtakapta a sértett, de menekülés közben még felkapott egy laptopot meg egy táskát is.

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki kilenc kispesti ingatlanba tört be február 10-e és április 28-a között. A rendőrség közleménye szerint a 21 éves budapesti K. Károly általában földszinti lakásokba vagy házakba jutott be úgy, hogy betörte az ablakot vagy kivágta a szúnyoghálót, de olyan is volt, amikor a fürdőszoba ablakának vasrácsát fűrészelte el.

A gyanúsított négy házba és öt lakásba tört be, és összesen 5 millió 790 ezer forint értékben lopott pénzt, ékszereket, órákat, elektronikai és műszaki cikkeket. A férfit az egyik lopása alkalmával megzavarta az ott lakó. Az elkövető menekülés közben még felkapott egy laptopot és egy táskát, de azokat végül menekülés közben a kertben hátrahagyta.

A kerületi rendőrök május 14-én egy kispesti lakásban fogták el a betörőt, és lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és indítványozták előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság szerdán el is rendelt.​

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!