szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magomed Daszajev azzal vált ismertté, hogy 2017-ben elérte, hogy az ellenzéki aktivista, Komáromy „G Ras” Gergely kamera előtt kérjen bocsánatot, amiért narancssárga festékkel öntötte le a szovjet katonai emlékművet a Szabadság téren. Most újra jelentkezett.

Megjelent a Magyar Hang, a bezárt Magyar Nemzetből kinőtt hetilap. Nulladik számuk a május 8-i tüntetésre és Orbán eskütételére időzítve jelent meg, ez a hivatalos első szám. A csecsen férfiről a Magyar Nemzet korábban azt írta, három éve nem rendelkezett érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel. Az ellenzék alapos hatósági vizsgálatot követelt, kiderült, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal is megfigyelés alatt tartja kapcsolatrendszere miatt a férfit.

A Magyar Hang most Magomedről azt írja, júniusban megkeresték a férfit, aki a vele kapcsolatos eljárások özöne ellenére teljes nyugalommal járta a belvárosi utcákat, épp újabb vállalkozását, egy segwaykölcsönzőt igyekezett felfuttatni. De a cikkek nemcsak erről, hanem arról is szóltak, hogy köze lehet az orosz titkosszolgálathoz is – ezt a férfi vicceskedő, ironizáló megjegyzésekkel hárította korábban.

A csecsen férfi korábban egyszer sem jelezte, problémái vannak ezekkel az írásokkal, a múlt héten azonban üzent, az újságírók „nézzenek a hátuk mögé”, a nyílt utcán is bármikor rájuk támadhat. Mindezt hangfelvétel is igazolja. Az egyik érintett, Unyatyinszki György a héten szerdán a rendőrségnél feljelentést tett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!