szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liberálisok ennek nem fognak örülni.

Csatlakozik a Párbeszéd országgyűlési frakciójához Mellár Tamás független pécsi képviselő. Mellár a döntését a Facebookon jelentette be.

Mint írja, nem tudja tétlenül nézni, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon "egyesek felelőtlen döntése miatt." Arról is ír, hogy Karácsony Gergely, a Pábeszéd elnökének nézetei közel állnak hozzá.

Mellár közli, hogy megállapodásuk alapján a frakciófegyelem nem köti, így függetlenségét megtarthatja. Ugyancsak szabad kezet kap felszólalásait és a bizottsági munkát illetően is.

A Párbeszéd eredetileg az MSZP-től kölcsönkapott Burány Sándorral, valamint - az MSZP-P listán bekerült - Bősz Anettel, a Liberálisok képviselőjével alakíthatott volna frakciót. (Fodor Gábort, a Liberálisok elnökét az MSZP nem engedte a lista befutó helyére.)

Pénteken azonban Bősz Anett bejelentette, hogy mégsem lesz tagja a frakciónak. A lépés indoklásaként arról beszélt, hogy "nem látja biztosítottnak a liberális értékek képviseletét". Mint hamarosan kiderült, Fodor Gábor pártja valójában azt a 60 millió forintot hiányolta, amit az MSZP és a Párbeszéd elnöke ígért nekik az állami támogatásból.

Fodorék közleményükben alig leplezett kárörömmel fejtették ki, milyen fájdalmas csapást mértek ezzel a Párbeszédre; ezt a támadást - alighanem Fodor Gábor és pártja utolsó életjelét - tette most semmissé Mellár Tamás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!