szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

A Fidesz több éve politikát épít a menekültellenességre, kampányuk fő eleme is az uszítás volt. Ennek ellenére tavaly közel 1300 menekültet fogadtak be, a gyakorlat pedig idén is folytatódott. Kiderült, egy részük egy budapesti rehabilitációs központban van elszállásolva.

A tavalyi 1291 befogadás után idén januárban újabb 97, februárban pedig 94 menekültet fogadott be Magyarország. A Fidesz által csúcsra járatott uszítás már odáig fajult, hogy Csongrádban például migránsnak néztek egy fodrásztól hazafelé sétáló nőt, de a valódi menekültekről nem sok információt adtak a hatóságok. Ezért is történhetett meg az, hogy néhány hete futótűzként terjedt el az a később cáfolt hír, hogy a balatonőszödi volt kormányüdülőben szállásoltak el migránsokat. Később kiderült, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat venezuelai magyarokat mentett ki a lassan polgárháborús viszonyok közt vegetáló országból.

A kormány sorra zárta be a menekülttáborokat és arról beszélt, nem lehet menekült az országban, de a Hír Tv Célpont című műsora a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában rátalált néhány afgán és pakisztáni családra. Az egyik afgán család arról beszélt a Célpontnak, hogy a Holnap Házában bújtatják őket. A férfi azt is elmondta, Afganisztánból Németországig jutottak, de onnan kiutasították őket, így kerültek Magyarországra. A MEREK-ben egy hónapja élnek, de vannak olyanok is, akiket már hónapok óta ott szállásolnak el. A bevándorlók teljes ellátást kapnak, együtt étkeznek a mozgássérült gyerekekkel és felnőttekkel.

Az egyik bentlakó arról is beszámolt a Célpontnak, hogy már több atrocitás is történt, a bevándorlók gyerekei kővel dobálták az egyik bentlakót, a rendőrséget is ki kellett már hívni hozzájuk. A problémát többször jelezték a MEREK vezetőségének is.

– Tudnak velük beszélgetni? Barátságosak?
– Hát, nem egészen. Mondjuk, van egy arab család, azok kifejezetten, a gyerekek is ilyen nagyon kis veszett kutyák. De tényleg. Már kővel is megdobálták az egyik srácot. Meg a rendőrséget is kellett már hozzájuk hívni éjszaka, mert a hapsi megkupálta a feleségét.

A Hír Tv oknyomozó műsora megkereste a MEREK igazgatóját, Fóris Johannát is, ő azonban nem nyilatkozott, a riportert a fenntartóhoz, vagyis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz irányította. Az SZGYF sem a telefonos, sem az írásos megkeresésre nem reagált.

A teljes riportot a Célpontban láthatják, péntek este 21 órától a Hír Tv-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden

Túl olcsónak tartja a Samsung Galaxy S21 Ultrát? Jött belőle egy 22,6 millió forintos változat

Túl olcsónak tartja a Samsung Galaxy S21 Ultrát? Jött belőle egy 22,6 millió forintos változat

Annál is nagyobbat bukott a Starbucks, mint amit az elemzők vártak

Annál is nagyobbat bukott a Starbucks, mint amit az elemzők vártak