szerző:
hvg.hu

A BKV a 3-as metró vonalának teljes lezárásakor számít leginkább Bócsa Viktorra, akit néhány éve azért rúgtak ki, mert vicceket mesélt vezetés közben.

Visszahívja a BKV a humoros buszvezetőt, akit annak idején azért rúgtak ki, mert viccekkel szórakoztatta az utasokat vezetés közben – írja a Blikk. Úgy tudják, a BKV a 3-as metró vonalának teljes lezárásakor számít leginkább Bócsa Viktorra (32), hogy sziporkáival felvidítsa majd a buszos pótlás miatt mérges utasokat.

A közlekedési társaság amúgy is bajban van, magas fizetés ígéretével is alig találnak buszvezetőt, pedig most még nagyobb szükség lenne rájuk a metrópótlás miatt. Még Viktorra is, noha 6 évvel ezelőtt valóságos koncepciós eljárást indítottak ellene akkori felettesei, amiért élcelődött a buszok műszaki állapotán. Nem hosszabbították meg a szerződését, a hivatalos indoklás szerint azért, mert engedély nélkül szerepelt egy riportban. A „vádirathoz” hozzácsapták még, hogy engedély nélkül elhagyta a szolgálati helyét, miközben épp a rádióban nyilatkozott, késett, és két ellenőrzés során gyorshajtáson érték, így már meg is volt az indok az elküldéséhez.

Most viszont nehéz idők járnak a BKV-ra, kevés a sofőr, sokan elhagyták a pályát vagy külföldre mentek. Bócsa is pályát váltott: pékséget nyitott Cegléden. – A BKV-tól százas nagyságrendben hiányzik a járművezető, rengeteget kell túlórázniuk a sofőröknek, ez azonban európai szintű probléma, nemcsak a BKV baja – adott helyzetképet Dorner Lajos (49), a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke.

Ha nem emlékezne a viccmesélős sofőr történetére, ebben a videóban felidézheti:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!