szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dúrótól a parlamenti mandátumát is elvehetik. Toroczkai június 23-án zászlót bont, ami nehezen értelmezhető másképp, mint hogy szakad a Jobbik.

Rendkívüli frakcióülést tartott a Jobbik, ott döntöttek Dúró Dóra kizárásáról – értesült az Alfahír. Dúró Dóra a Toroczkai László vezette Jobbikban lett volna elnökhelyettes. A tisztújító kongresszuson elszenvedett vereség után Toroczkai László létrehozott egy platformot a párton belül, "Mi magunk" elnevezéssel, ehhez a frakcióból egyedüliként Dúró Dóra csatlakozott. A párt elnöksége nekiment Toroczkainak, kimondták, ennek a Jobbikban nincs létjogosultsága, a pártban nincsenek platformok.

A frakció a döntést hamarosan hivatalosan is bejelenti, előzetesen Mirkóczki Ádám szóvivő annyit mondott, Dúróval szemben bizalmi válság alakult ki. A képviselő mandátumának sorsáról a párt elnöksége dönthet. A párt alapszabálya szerint a képviselő köteles visszaadni mandátumát, ha erre az elnökség – legalább kétharmados döntéssel - felszólítja.

Toroczkai: Dúró ne adja vissza a mandátumát!

Toroczkai László felháborítónak tartja Dúró Dóra kizárását, szerinte erre a frakciónak nem volt morális alapja, ahogy az elnökségnek sem lesz erkölcsi alapja elvenni Dúró mandátumát. Azt nem tudja, Dúró hogy dönt majd a mandátumáról, ő mindenesetre nem fogja erre buzdítani.

Toroczkai azt mondta, nem lép ki a Jobbikból, megvárja, hogy kizárják. Azt mondja, vannak erre utaló jelek és szóbeszédek.

"Június 23-án zászlót bontunk, egyre inkább úgy látom, hogy nem a Jobbikon belül" 

– fogalmazott Ásotthalom polgármestere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlépte az 50 ezret az aktív fertőzöttek száma Olaszországban

Átlépte az 50 ezret az aktív fertőzöttek száma Olaszországban

Az UEFA-tól kértek engedélyt a fradisták, hogy a stadionon kívülről szurkolhassanak

Az UEFA-tól kértek engedélyt a fradisták, hogy a stadionon kívülről szurkolhassanak

Radar360: Nagyobb bajtól tart az orvosi kamara, adótámogatást kaphat a vírusteszt

Radar360: Nagyobb bajtól tart az orvosi kamara, adótámogatást kaphat a vírusteszt