szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A jövő őszi önkormányzati választások kampányának kezdete előtt külön államtitkárt neveztek ki a forrásai és hatásköre nagy részétől már korábban megfosztott főváros fejlesztéseinek intézésére.

A fővárosban az ellenzék győzelmét hozó április 8-ai országgyűlési választás után, nem sokkal a jövő őszi önkormányzati választások kampányának rajtja előtt a kormányzati és városházi kommunikátorok azt hangoztatják, milyen jó lesz eztán a budapestieknek. A Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkár, Fürjes Balázs máris feladatául kapta a 2030-ig szóló városfejlesztési stratégia megalkotását. Amelyben az ígéretek szerint nem újabb Duna Arénákról (eddig 47 milliárd forint) vagy Puskás Ferenc stadionokról (190 milliárd) lesz szó, hanem családbarát városról, diákvárosról, a tömegközlekedés javításáról, a Dunával való kapcsolatról, köztér- és közparkfejlesztésről.

„Számomra a logika és az életszerűség azt diktálja, hogy a kormány az eddigieknél is több pénzt kell hogy szánjon a fővárosra”

– mondta ugyanerről Tarlós István főpolgármester. Igazi mézesmadzag-politika, látványos kísérlet az idén áprilisban „eltévelyedett” budapesti szavazók szimpátiájának visszaszerzésére.

Arra persze nyilván gondosan ügyelve, hogy most már aztán tényleg semmilyen budapesti fejlesztés ne maradjon fővárosi hatáskörben. Hogy minden választó számára világos legyen, mi vár a saját forrásaitól és hatáskörétől megfosztott Budapestre, ha jövő ősszel netán mégsem a kormánypárt lesz a győztes. További részletek a HVG eheti számában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát