szerző:
hvg.hu

A holland Kereszténydemokrata Tömörülés az egyik legjelentősebb párt volt korábban Hollandiában, de 2010 óta jelentősen visszaesett. Mindenesetre egy újabb hang Európából, amely a Fidesz kizárását követeli a Néppártból.

„Orbán végzete” címmel ír a Politico nap hírleve arról, hogy a CDA, a holland konzervatívok, akik szintén a Néppárt tagjai, csakúgy mint a Fidesz, indítványt fogadtak el szombaton, hogy zárják ki a Fideszt. Megjegyzik, a Fidesz korábban a Néppárt értékes tagja volt, de letért erről az útról. A hollandok meghúzatnák a Néppárttal a vörös vonalat a Fidesz miatt. A Politico megjegyzi, Orbán végzete nem Soros György. Sokkal inkább az, ha egyre többen fordulnak vele szembe Európában.

Május közepén írtuk meg, hogy hosszú interjút készített Manfred Weber német politikussal, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével Hollandia egyik legnagyobb napilapja, a De Volkskrant. Akkor Weber világosan üzent Orbánnak, ha nem tiszteli a közös értékeket, nincs helyen a Néppártban. A kerítéssel nincs baja, de a civilek vegzálásával igen. A Brüsszel csendes erejének nevezett Weber az interjúban arról beszélt, látja, hogy Orbán jelenlegi politikája azzal fenyeget, hogy átlépi a vörös vonalat.

A Politico hírlevelében szó esik még a szlovén választásokról is. Nyert Orbán embere, de aligha kerülhet kormányra a bevándorlásellenes erő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!