szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt még nem lehet tudni, mi a probléma forrása. Az Indexnek nyilatkozó nő szerint annyira elviselhetetlen a bűz, hogy szellőztetni sem tudnak, mert akkor meg a lakásba jön be a szag.

A lap egy Ildikó nevű olvasójára hivatkozva azt írja, hónapok óta elviselhetetlen bűz terjeng Hatvan utcáin, kint nem lehet megmaradni. Elmondása szerint az érintettek már aláírásokat is gyűjtöttek, hogy történjen végre valami, de senki nem csinál semmit, "a hatvani önkormányzat és az egri környezetvédelmi hatóság egymásra mutogat".

A nő szerint nem tudni, mi okozza a problémát. Ő égett szemét szagát érzi, de vannak, akik szennyvízszaghoz hasonlították a bűzt, amely miatt szellőztetni sem tudnak, mert akkor a lakásokban is érezni lehet a rettentő szagot.

Állítólag visszatérő problémáról van szó, a bűz ugyanis hol eltűnik, hol pedig újra érezhető – olvasható a cikkben.

A Heves megyei lap, a Heol hétfőn azt írta: a mátravidéki erőműi pernyehányón tevékenykedő cég már elkezdte a védelmi rendszer erősítését. A szennyvíziszap-tároló medencénél hatméteres magasságú új falat már felállították.

A telep vezetője, Nagy Andor ugyanakkor azt mondta, a szagok okozta kellemetlenségért csak részben felelősek, mivel telephelyükön kívül, más rendszerekben is előfordulhat bűzforrás.

Az Index idézi a HatvanOnline egy korábbi, április cikkét, miszerint a hatvani önkormányzat tudja, mi a szag forrása, de nem tudják bizonyítani, ezért szagnaplót vezetnek.

Horváth Richárd polgármester május közepén úgy nyilatkozott, az ügyben az Egri Járási Hivatal az illetékes, nekik kell kideríteni, pontosan honnan érkezik a szag. Ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy a település végre megszabaduljon a bűztől, a kormánynak is jelzik a problémát.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

A fele sem épült meg a kormány által beígért uszodáknak

A fele sem épült meg a kormány által beígért uszodáknak

Most Romániában tűnt fel egy rejtélyes fémoszlop

Most Romániában tűnt fel egy rejtélyes fémoszlop