szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi a tó közepénél volt már, amikor munkatársai szóltak neki, hogy forduljon vissza. A hírek szerint nem volt ittas, és azt sem jelezte korábban, hogy esetleg rosszul lett volna.

Munkatársai szeme láttára merült el egy férfi a Vas megyei Döröske tavában. Az Őrségi Nemzeti Park dolgozói bográcsoztak a parton, és egyik kollégájuk úszni indult. Már a tó közepénél tartott, amikor társai kiabálni kezdtek, hogy forduljon vissza. A férfi alábukott, ekkor látták utoljára – hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

A tó a nemzeti park tulajdonában van. A férfi szerda délben indult úszni.

A park igazgatója nem akart nyilatkozni, de annyit elmondott: a férfi nem volt ittas, és azt sem jelezte, hogy rosszul érezné magát.

Társai azonnal segítséget hívtak, a búvárok szonárral vizsgálták át a medret. Kiss Henrik, az egyik helyi búváregyesület elnöke elmondta, hogy a meder tele van fatuskókkal, sok a hínár, a víz mélysége 3-6 méter.

A szakemberek folytatják a keresést.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!