szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párt alelnöke, Volner János szerint megvan az esély arra, hogy Vona vissza fog térni a politikába, és az sem kizárt, hogy a párt élére.

Volner János, a Jobbik alelnöke volt az ATV Start című műsorának vendége, ahol arról beszélt: közvetítő szeretne lenni a párt két részre oszlott tábora között. Mint mondta, szerinte nem véletlen, hogy Sneider Tamás lett az elnök, hiszen ő volt, aki a legközelebb állt a korábbi pártvezető, Vona Gáborhoz, így Sneider tudja leginkább továbbvinni Vona elveit. (Érdekesség, hogy az internetezők jó része nem is hallott arról, ki a Jobbik új elnöke.)

Volner arról is beszélt, hogy attól, hogy kilépett néhány tag, az még nem jelent pártszakadást, és nem is lát olyan ideológiai ellentétet a Jobbikon belül, amelyet ne lehetne feloldani. Szerinte nincs konkrét megfogalmazható különbség a két tábor között, az viszont érezhető, hogy bizonyos tagok gyalázkodnak egymással. Ő épp ezért egyfajta közvetítő szeretne lenni közöttük, mert azt nem akarja, hogy az ellenségeskedés nagyon elmélyüljön.

Megjegyezte, azt lehetett látni, hogy bizonyos személyek elvesztése a pártból törvényszerű volt.

Dúró Dóra kizárásáról szólva azt mondta, bizalmi szavazással zárták ki, 20 igen és 4 nem mellett, de volt 1 érvénytelen és 1 tartózkodó voks is. Azt nem mondta, ő hogyan szavazott.

A beszélgetés talán legérdekesebb része a Vona Gábor személyével kapcsolatos volt, Volner ugyanis azt mondta, "megvan az esély arra, hogy vissza fog térni a politikába, akár a párt élére is, hiszen még fiatal, és ő maga is azt állította, hogy van még benne politikai tartalék". Volner szavai a Terminátor-mozi kultikus jelenetét idézik fel előttünk.

A Jobbikra kiszabott 663 millió forintos büntetéssel kapcsolatban Volner közölte, nem indokolta meg az ÁSZ, miért beszél tiltott párttámogatásról, aminek alapján kiszabták a büntetést. Az alelnök ezt jogtipró határozatnak nevezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyártásba kerül a Polestar futurisztikus androidos új villanyautója

Gyártásba kerül a Polestar futurisztikus androidos új villanyautója

Az eddigi legrégebbi római vértet találták meg régészek, ráadásul ott, ahol nem is számítottak rá

Az eddigi legrégebbi római vértet találták meg régészek, ráadásul ott, ahol nem is számítottak rá

Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t

Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t