szerző:
hvg.hu

Tavaly júniusban valamilyen cigarettával kábította el a lányt két ismerőse, és egy romos házba vitték.

Vádat emeltek a nyolc férfi ellen, akik megerőszakoltak egy fiatalkorú lányt tavaly júniusban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Egy 16 éves fiú is a vádlottak között van.

Az ügyészség szerdai közleményéből nem derül ki, melyik településen történt az erőszak, csak a megyét jelölték meg.

A lány az utcán találkozott össze két huszonéves ismerősével. Cigarettával kínálták, amitől erősen bódult állapotba került. A két férfi ezután egy romos, lakatlan házba vitte a lányt, ott újabb cigarettát adtak neki és megerőszakolták. Később csatlakozott hozzájuk egy harmadik férfi, ő is kihasználta, hogy a lány magatehetetlen volt. Ezután egy szemközti házba vitték, ahol még öt férfi erőszakoskodott vele.

Az egyik vádlott felesége vetett véget az erőszaknak. A kábult lány azonban csak másnap hajnalban tudott hazamenni, szervezetében a vizsgálatok szintetikus kábítószert mutattak ki, testén horzsolások, bevérzések voltak.

Az ügyészség a felnőtt korú vádlottakra fegyházbüntetés, fiatalkorú társukra börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!