szerző:
hvg.hu

2017 októbere óta nem tudta az állam megvizsgálni, érvényes-e a CEU és New York állam közt a megállapodás. Az idő fogy, a CEU-nak lassan döntenie kell, megy-e vagy marad.

Vészesen fogy az idő, a CEU-nak hamarosan meg kell tudnia, elfogadja-e a magyar állam a New York állammal kötött megállapodását, amit még tavaly októberben kötött meg, hogy ott is folytat képzést – ezt a feltételt szabta a CEU-törvény. Az állam azonban azt mondja, nem olyan egyszerű az, meg kell vizsgálni, hogy a megegyezés valós-e stb.

És még mindig nem sikerült ezt elvégeznie.

Magyar Levente külügyi államtitkár most Ungár Péter LMP-s képviselőnek adott írásbeli válaszában ismétli meg, a CEU nem felel meg a CEU-törvényben megfogalmazott követelményeknek, a megegyezést pedig vizsgálják. Ha a hónap végén is tart ez a vizsgálat, a CEU, könnyen lehet, veszi a sátorfáját, és meg sem áll Bécsig, hiszen a bizonytalan jövőre nem hirdethetnek meg kurzusokat itt Budapesten.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!