szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vagyis a július 15-i időközi önkormányzati választás Erdei Sándor (1976) néven induló jelöltjét, aki a választás előtti vasárnapon, július 8-án nagyszabású rendezvényre várja majd a Miskolc 12-es választókörzetében élőket.

Orbán Sándor humorista – merthogy a címben róla van szó –, a Maksa-híradó egykori szereplője nemcsak fellép majd az eseményen, de állítása szerint minden másban is teljes mellszélességgel támogatja a választáson induló kollégáját.

A klasszikus majálisokat idéző – sör-virsli-központú – rendezvényen kispályás focibajnokságot is rendeznek majd a választáson induló (jelölteket támogató) pártok részvételével. Ha a Fidesz esetleg nem állít ki csapatot, helyettük a humoristák csapata indul majd – tájékoztatták a hvg.hu-t a szervezők, ígéretet téve egyúttal, hogy a kampányrendezvényen „nem tolják majd a résztvevők arcába” a politikát.

A rövidesen kezdődő kampányában magát Erdei Sándor (1976) néven szerepeltető művész – mint megírtuk – azért kényszerült megkülönböztető jelzés (születési évszám) viselésére, mert hétfőn bejelentkezett az időközi választás indulójaként egy másik Erdei Sándor is.

A választók összezavarására alkalmas (kellő?) jelöltről keddig csak annyit lehetett tudni, hogy 1983-ban született, a hvg.hu szerdán azonban kiderítette, hogy Nyékládházán él és Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz, illetve a parlamenti képviselővé lett fideszes Hubay György körzetéhez, amelyben az időközi választás rendezik. A férfi ráadásul semmit nem hajlandó mondani indulása indítékairól: nemcsak a telefont nem veszi fel, de szerdán közleményben kérte, hogy hagyják békén az újságírók.

A július 8-i kampányrendezvényt információink szerint több helyütt is a címben szereplő módon harangozzák majd be a szervezők, érzékeltetve, milyen, hogyha "visszaélésszerűen" használják fel valakinek a nevét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

Nyomoz a rendőrség Székely László betegének halála miatt

Nyomoz a rendőrség Székely László betegének halála miatt

Kipusztultak a szelídgesztenye-ültetvények, még drágább lesz a téli csemege

Kipusztultak a szelídgesztenye-ültetvények, még drágább lesz a téli csemege

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

Sokak életét könnyítheti meg az Office legújabb frissítése

Sokak életét könnyítheti meg az Office legújabb frissítése

Népszavazást akar a Momentum a lakástakarékokról

Népszavazást akar a Momentum a lakástakarékokról