szerző:
hvg.hu

A megye több pontján is felhőtölcsérek alakultak ki csütörtök késő délelőtt az Időkép szerint.

Tumpadömping volt látható csütörtök késő délelőtt Csongrád megyében, jelentette a meteorológiai portál. Mint írták, a jelenlegi időjárási helyzet igencsak kedvez nem mezociklonális tubák és tornádók kialakulásának, miután sekélyciklon helyezkedik el hazánk fölött. Ebben az időjárási helyzetben nagy az örvényesség a légkörben, ez pedig jó táptalaja a felhőtölcséreknek.

Ennek eredményeként több felhőtölcsér is kialakult ma Szentesen, Szegváron és Hódmezővásárhelyen is, de késő délelőtt Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén is megfigyelhető volt a jelenség.

A jelenséget az Időkép észlelőiknek sikerült megörökíteni, íme:

©
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!