szerző:
hvg.hu

A meghívás komoly fordulatot jelezhet a német-magyar kapcsolatokban.

A német kancellár, Angela Merkel a hamarosan kezdődő EU-s csúcs előtt mindenkivel tárgyalni akar a migrációval kapcsolatban, amolyan kancellári turné ez, írta a Financial Times. Ennek a része lehet az, amiről a Népszava ír, ugyanis berlini meghívás landolhatott Orbánnál.

Angela Merkel nyitott lenne egy kétoldalú találkozóra, ellenben a hétvégén váratlanul kitört német koalíciós válság miatt egyelőre bizonytalan a látogatás időpontja. A lap szerint a találkozó komoly elismerés lenne Orbánnak, akkor is, ha Merkel nem hagyná szó nélkül a CEU és a Stop Soros ügyét.

Hozzáteszik, információik szerint a meghívás ténye azért is jelentene komoly fordulatot a magyar-német kapcsolatokban, mert ezek tavaly még rég nem látott mélyponton voltak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!