szerző:
hvg.hu

Reagált a Mesterházy Attila által posztolt előnytelen képre az MSZP új elnöke.

Ahogy arról beszámoltunk, a hétvégén az MSZP kongresszusán Tóth Bertalant választották a párt elnökévé Mesterházy Attilával szemben, aki ezután egy roppant előnytelen (félig csukott szemes) fényképet posztolt Tóthról azzal a szöveggel, hogy "ő az én elnököm is". Mesterházy később eltávolította a posztot.

A Népszava rákérdezett Tóth Bertalannál, hogy mit szólt a poszthoz, mire ő csak annyit mondott: "Nagyon bízom benne, hogy csak félrenyomta a telefonját." Hozzátette, hogy nem ő kérte Mesterházyt a poszt eltávolítására.

Tóth egyébként elmondta azt is, hogy egyedül az LMP vezetői gratuláltak neki az ellenzéki oldalról a megválasztásához, de az EP-választáson örülne, ha az ellenzéki pártok közös listát tudnának állítani. Hozzátette, a DK-val nem akarnak még egyszer olyan előnytelen megállapodást kötni, mint a 2018-as választások előtt.

Tóth a továbbiakról azt mondta, szeretné, ha a helyi szervezetek találnának helyben alkalmas és mindenki számára elfogadható jelölteket az önkormányzati választásokra, illetve szeretné, ha az MSZP Villányi úti épületében kialakítanának egy országos pártközpontot, minthogy az MSZP-nek évek óta nincs székháza.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!