szerző:
T. R.

A kulturális államtitkár bevallott egy hajó szállítására alkalmas utánfutót is. Az artista személyemelő motorról nem is beszélve.

Egy bűvész lett a kulturális államtitkár, Fekete Péter a Fővárosi Nagycirkusz éléről érkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárságára. A hvg.hu-n portrét is írtunk róla, akkor azzal indítottunk, hogy hosszú évek óta meghatározó alakja a kulturális szférának. A színház mellett az igazi szenvedélye a bűvészet és a cirkusz, jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója. 2007-től 2015-ig a békéscsabai Jókai Színház igazgatója volt, előtte 2002 és 2004 között a Nemzeti Színház oktatási és külkapcsolati vezetőjeként dolgozott. Egyaránt jó kapcsolatot ápolt a szocialistákkal és a Fidesszel, az egyik legközelebbi barátja Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója.

De Feketének több szenvedélye is van, derül ki friss vagyonnyilatkozatából.

Az ingatlan nem szenvedély, de Feketének ebből is van pár.

  • Révfülöpön van 80 négyzetméteres épülő lakóháza felearányban,
  • a XII. kerületben 94 négyzetméteres lakása,
  • ugyanebben a kerületben egy 87 négyzetméteres is,
  • meg egy 136 négyzetméteres.
  • Békéscsabán egy 80 négyzetméteres műterme, aminek tartós használója az államtitkár.

Autókból, motorokból, egyéb járművekből a következőkkel bír:

  • Jaguar, 2010-ben vette, forgalomból kivont,
  • Mercedes, 2008-ban vette, forgalomból kivont,
  • Renault minibusz, 1994-ben vette, forgalomból kivett,
  • Aprilia motor, 1998-ban vette,
  • két utánfutó (1996-ban, illetve 2004-ben vette), előbbi csónak, utóbbi hajó szállítására szolgál.

Fekete felsorolja 2500 darabos könyvgyűjteményét, 350 darabos üveghalgyűjteményét és két artista személyemelő motort, reptetőt. Van egy 43,5 milliós értékpapírszámlája, gépjármű-nyereménybetétje, forintban 17,7 milliója, devizában 4,1 milliója.

(Kormány.hu)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!