szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója lehet az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára.

Az Index értesülése szerint a most 55 éves Fekete Péter Jászai Mari-díjas színházi rendező, előadóművész, cirkuszművész, korábban illuzionista trükktervezőként és bűvészként is dolgozott. Ő lehet az Emberi Erőforrások Minisztériumában a kulturális államtitkár. Hoppál Pétert válthatja.

Fekete 2002 és 2004 között a Nemzeti Színház oktatási és külkapcsolati igazgatója volt, 2007-2015-ig a békéscsabai színház igazgatója, miniszteri biztosként pedig 2011-ben a megyei előadóművészeti intézmények átadását felügyelte, 2012-ben a Nemzeti Színház, majd 2015-ben a Pesti Magyar Színház vezetőváltásával kapcsolatos ügyeket vezette.

2015 óta a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelt a Magyar Cirkusz- és Varieté ügyvezetőjeként. Amikor onnan menesztették Richter Józsefet, Fekete vette át az intézmény vezetését, feladata volt az épülő új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ előkészítése.

©

Szerdai számában a Magyar Idők méltatja Fekete érdemeit, lehet, már tudtak valamit. A lap úgy tudja, Rétvári Bence továbbra is parlamenti államtitkárként és miniszterhelyettesként marad a tárcánál.

Az Emmit vezető miniszter Kásler Miklós lesz, róla legutóbb azt írtuk, hogy meglátása szerint a férfiak azért halnak korábban, mert ők azok, akik a nőkkel élnek együtt. A nők pedig azért élnek tovább, mert férfiakkal élnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem látott videókat ígér Meghan Markle apja egy új dokumentumfilmben

Soha nem látott videókat ígér Meghan Markle apja egy új dokumentumfilmben

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet