szerző:
hvg.hu

Burány Sándor szocialista képviselőt január 19-én a Határ úton kapcsolták le a rendőrök ittas vezetés miatt, a legfőbb ügyész retorziója sem marad el.

Burány Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész ittas vezetés miatt, írja honlapján az ügyészség.

A szocialista képviselőt január 19-én késő este fokozott ellenőrzés keretében igazoltatták a rendőrök a Határ úton. Burány az igazoltatás során elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt ivott, a szonda pedig kimutatta szervezetében az alkoholt.

Polt Péter legfőbb ügyész ezért a képviselő gyanúsítottként történő kihallgatását kezdeményezte, amihez mentelmi jogának felfüggesztése szükséges.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!