szerző:
hvg.hu

18-26 fok között alalkul a hőmérséklet.

Szerdán felhős, borongós idő valószínű esővel, záporokkal, főként nyugaton egy-egy beágyazott zivatar is előfordulhat. Az északi-északkeleti szél sokfelé feltámad, helyenként felerősödik.

A csúcshőmérséklet csupán 18-26 fok között alakul, a legmelegebb északkeleten lehet, ahol a legkevésbé várható csapadék.

Szerda délután kelet, délkelet felől kettősfront éri el térségünket, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők rosszabbul érezhetik magukat, gyakoribb lehet a fejfájás, migrénes panasz, ingadozhat a vérnyomás. Főként keleten, északkeleten fülledtebbé válik a levegő, ott légszomj, rosszullét is jelentkezhet Az élénk, erős légmozgás hatására viszont romolhat a hőérzet, feszültebbek, nyűgösebbek lehetünk. Öltözzünk rétegesen, ne hagyjuk otthon az esernyőket sem!

Csütörtök virradóra sokfelé, reggel főként a Dunántúlon és északon, északkeleten várható eső, zápor, utóbbi tájakon egy-egy zivatar. Északkeleten és a Dunántúlon élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalra 13 és 18 fok közé hűl a levegő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!