szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EHÖK felügyelőbizottsági tagja lesz, ezért nem maradhat elnök.

Lemond az egyetem hallgatói önkormányzatának (SZTE EHÖK) elnöki posztját 2007 óta betöltő Török Márk – adta hírül a Szeged Ma.

A legutóbbi hírek idén májusban Török Márkról arról szóltak, hogy a 32 éves diákvezér az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy továbbra is HÖK-elnök maradhasson, miután legutóbbi megválasztását a rektor érvénytelenítette. A felsőoktatási törvényt 2015-ben módosították úgy, hogy hallgatói önkormányzati elnöki mandátum csak legfeljebb 4 évig tarthat – emiatt a 15-ös, a 16-os és a 17-es megválasztása kapcsán is nemperes bírósági eljárás indult, melyek közül kettőt elbukott, ezután fordult az Ab-hez.

A helyi lap most azt írja, csütörtök estére összehívták az EHÖK választmányát, ahol Török Márkot felügyelőbizottsági tagnak választották meg, így összeférhetetlenség miatt nem lehet tovább az EHÖK elnöke. Tisztségét Papp Viola veszi át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen