szerző:
hvg.hu

David B. Cornstein magyar gyökereiről mesél, és az itteniek vendégszeretetéről áradozik.

A hét elején adta át megbízólevelét Áder János államfőnek – ezzel pedig hivatalosan is elfogadta a pozícióját – az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. David B. Cornstein több mint egy évvel az előző nagykövet, a még az Obama-adminsztráció által kinevezett Colleen Bell távozása után vette át a posztot.

A nagykövetség Facebook-oldalán pénteken jelent meg egy videó, amelyben a 79 éves, magyar felmenőkkel rendelkező, zsidó származású New York-i üzletember – akinek életútját itt írtunk részletesen – röviden bemutatkozik a magyaroknak, és megállás nélkül dicséri állomáshelyét.

Kiemelte például, hogy nagyanyja Magyarországon született, ő pedig mindig "gyöngéden ápolta" ezt a kapcsolatot. Arról is beszélt, hogy amióta Budapestre érkeztek, a magyarok feleségét, Shielát és őt is elárasztották üdvözlő szavakkal és meleg vendégszeretettel.

Cornstein azt mondta, izgatottan várja, hogy felfedezhesse a "csodás" Magyarországot, hogy még többet megtudjanak annak lenyűgöző történelméről és gazdag kultúrájáról, és hogy minél több magyarral találkozhassanak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!